Hur man gör växterna växer i Flash CS3

Flash CS3 animation programvara leder pack för funktioner och användarvänlighet . Men funktionen som är så rik att det kan vara skrämmande för nybörjare . Ett sätt att lära sig Flash tidslinjen är att skapa en enkel animation med hjälp av olika programfunktioner . Göra växter växer kan vara en stor förrätt projekt . Instruktioner
1

Rita dina bildelement . Börja med en enkel anläggning som en solros . Skapa element i Flash eller importera dem från ett annat bildredigeringsprogram . Du kommer att behöva en stam , ett blad , en kronblad och en cirkel för fröna .
2

Fyll bakgrundslagret med en himmel färg och sedan måla gräs eller smuts ovanpå det . Lägg till ett nytt lager för alla dina solros delar . Markera frön objektet och konvertera den till en symbol ( F8 ) med de egenskaper som att ” Movie Clip ” med namnet ” Solrosen ” .
3

Dubbelklicka på ” Sunflower ” för att öppna filmklippet tidslinje . Skapa ett nytt lager och dra bladet elementet på plats så att det verkar växa från frön . Lägg nya instanser av bladet till scenen och rotera dem runt fröna . Dra frön lagret till toppen av tidslinjen och återgå till den huvudsakliga platsen .
4

Placera solros element som du vill ha med solros filmklipp på toppen av stjälken och bladet under blomman men växer från stammen ( du kan också skapa ett nytt lager och lägg till en kopia av bladet växer från andra sidan ) .
5

Markera alla lager i ramen 30 och typ ” F5 ”för att förlänga animeringen längd. Välj bildruta 12 i alla växt skikten och skriv F6 för att lägga till nyckelrutor till varje lager . Klicka på en bildruta på stjälken skiktet mellan de två keyframes och lägger till ” Motion Tween ” ( Infoga-menyn Tidslinje undermenyn ) .
6

Välj stammen objektet i bildruta 1 och dra den nedåt så att endast spets visas ovanför marken . Markera de blad och kronblad i bildruta 1 och ta bort dem ( de kommer inte att dyka upp nu till Frame 12 ) .
7

Lägg keyframes till bildruta 30 i löv och blomblad skikt gälla då en rörelseinterpolering från Frame 12 . Återgå till Frame 12 och minska storleken på varje element till 10 procent . Flytta dem på stjälken . När du spelar upp animeringen ångan kommer att växa från marken och sedan bladet och solros kommer att utvecklas från stammen .

Lämna ett svar