Hur man gör en dator nätaggregat Safe

Din datorns nätaggregat är avgörande för dess prestanda . Ansluta datorn till ett eluttag med en nätsladd , styr strömförsörjningen distribution av energi till komponenterna i datorn , vilket gör att maskinen att driva på och funktion . Det är viktigt att kontrollera din strömförsörjning för eventuella skador och för att köra den genom ett överspänningsskydd för att hålla din dator säker från strömspikar som allvarligt kan skada din dator . Saker du behöver
skruvmejsel
Överspänningsskydd
twist band
Visa fler instruktioner
1

Stäng av datorn helt .
2

Dra ut nätsladden ur vägguttaget . Du bör vänta ett par sekunder efter att stänga av datorn innan du kopplar dess nätkabel .
3

Anslut ett överspänningsskydd till vägguttaget och stänga av den medan du fortsätter att arbeta med datorns strömförbrukning försörjning .
4

Undersök datorns nätsladd för slitage eller skador . Byt ut nätsladden om den är skadats eller slitits .
5

Linda in strömsladden så det finns tillräckligt avstånd för att bekvämt ansluta till både datorns nätaggregat och överspänningsskydd.

6

Knyt nätsladden så det hålls samman med hjälp av en eller två twist band . Du kommer att vilja hålla sladden säkert stuvat bakom datorn .
7

Ta bort nätsladden och alla andra kablar från datorns systemenheten.
8

Jorda dig själv genom röra vid en metallyta och öppna din dators system enhet . Öppna systemenheten varierar från dator till dator . Vissa datorer har clips som måste tryckas in innan du kan öppna systemenheten medan andra dator höljen skruvas på , kräver en skruvmejsel för borttagning .
9

Kontrollera alla kablar som sträcker sig från strömförsörjningen är ordentligt ansluten till datorns moderkort . Moderkortet är den centrala styrelsen . Du kommer att se ett antal andra ledningar och komponenter som är anslutna till den . Identifiera strömförsörjningen genom att titta nära nätkabeln ingång på utsidan av datorn . Nätaggregatet är på insidan , mitt emot den här ingången .
10

Kontrollera strömförsörjningen för fysiska skador eller eventuella fransiga eller trasiga ledningar medan systemet enheten är öppen .
11 < p > Sätt ihop ditt system enhetens hölje och anslut datorns nätsladd och andra kablar du bort .
12

Anslut datorn till överspänningsskydd. Slå på överspänningsskydd innan du slår på datorn .

Lämna ett svar