Hur man gör Animation Vulkaner

Animation program ge konstnärer verktyg för att skapa allt från hellånga karikatyrerna till enkla animerade GIF . Animera ett vulkanutbrott är ett bra sätt för nybörjare animatörer för att få erfarenhet av att arbeta med animation verktyg och begrepp , eftersom det inte kräver samma noggrannhet och detaljrikedom som animera en figur eller ett objekt . Lava är en vätska och har således endast grundläggande rörelse , medan ämnet för animation – vulkanen – inte rör sig alls. Begreppen för att animera en vulkan som får utbrott är universella , oavsett vilket program du använder . Saker du behöver
Animation programvara
Visa fler instruktioner
1

skissar ut en grov storyboard för din vulkanen animation . Detta bör omfatta alla de stora beats av vulkanen , från början till slut .
2

Öppna en ny fil i din animation programvara och skapa din bakgrund lagret . Detta bör omfatta själva vulkanen , liksom det omgivande området och himmel . Detta lager kommer att vara konstant genom hela din animation .
3

Rita varje av de viktigaste ramarna för animeringen . Nyckelramarna bör vara de viktigaste slagen i animeringen från dina storyboards . Ett exempel på viktiga ramar skulle vara vulkanen röka , en explosion av lava , i början av lava flödet och slutet av lava flödet . Skapa ett nytt lager för att dra lava och rök effekter på toppen av vulkanen .
4

Anslut nyckelramarna genom att fylla i mellanrummen mellan dem med ytterligare ramar av animation . Till exempel mellan de centrala ramar början av lava flödet och slutet av lava flow , skulle du dra flera ramar i lava sipprar ner vulkanen .
5

Redigera din animering för längd och timing. Om animeringen är för snabb eller för nervös , justera bildfrekvensen eller lägga till ytterligare bildrutor . Likaså om animeringen är för långsam , ta bort vissa ramar eller påskynda bildfrekvensen .
6

Spara din animation till önskad filtyp .

Lämna ett svar