Hur man förbereder en pivottabell

pivottabeller är en skapelse av Microsoft Excel . De tillåter användare av MS Excel för att organisera stora mängder data i minuter . Detta är möjligt genom användning av Pivottabell guiden , vilket tillåter användare att förbereda källdata som ska användas , för att utforma pivottabellen och att anpassa rapporten efter behov . När pivottabellen är klar , kan du titta på en förhandsvisning av det beredda rapporten innan du skriver ut det . Instruktioner
1

Förbered källan till de uppgifter som skall användas . Pivottabell guiden kan du hämta data från en mängd olika källor . Detta är ett av de första stegen i guiden . Uppgifterna kan vara i Excel eller dras från en annan , extern datakälla. Exempel på källor är en lista , extern databas , kub eller ens en annan pivottabell .
2

Öppna arbetsboken som du vill förbereda rapporten . Klicka på en cell i källdata om det dras från en databas eller lista .
3

Klicka ” Pivottabell ” och ” pivotdiagram ” på Data-menyn och välj sedan typ av rapport som du vill förbereda . Guiden kommer att fråga dig att definiera dina källdata .
4

Använd ” Fältlista ” att designa layouten på rapporten . Dra de listade fältknappar till de märkta områdena på Pivottabell diagrammet . Guiden kommer automatiskt att förbereda rapporten i formatet skapas . Guiden kommer även att låta dig anpassa fälten och layout av rapporten .
5

Klicka ” Finish ” i det tredje steget i guiden .
6

Skriv ut pivottabell genom att klicka i pivottabellen . Peka på ” Skriv ut område ” på Arkiv-menyn och klicka sedan på ” Area Set Print . ”
7

Klicka på ” Förhandsgranska ” från Arkiv-menyn för en förhandsvisning av det beredda pivottabellen . När du är redo att skriva ut , klicka på ” Skriv ut ”.

Lämna ett svar