Hur man fixar en Laser Pen

Eftersom halvledare har blivit billig att tillverka , har laser pennor hamnat i fickorna på otaliga affärsmän , presentatörer och andra yrkesgrupper . Ibland går saker snett och en laser penna slutar fungera ordentligt . Det finns några felsökning tekniker och sätt att åtgärda laser penna själv , som beskrivs nedan , vilket kommer att spara kostnaden för att gå till en professionell för att ha pennan service ( eller köpa en helt ny penna ) . Saker du behöver
laser penna
Reservbatterier
juvelerare skruvmejsel, platt huvud
nål tång näsa , två par
Multimeter
Visa fler instruktioner

1

Swap de gamla batterierna mot nya . Om det inte fungerar , kontrollera att de är vända åt rätt håll . Laser pennor använder vanligtvis knappcellsbatterier , som har en stor yta som täcker sidorna och en liten yta som är bara på ytan . Oavsett vilken del av laser penna batterifacket som har en fjäder , är den riktning den mindre ytan ska möta .
2

Demontera laser pennan genom att skruva bort skruvarna . Om batterierna är inte problemet , så är det något fel med själva kretsen .
3

Ta det interna kretskortet . När alla användarvänliga löstagbara delar har tagits bort , använd de två tänger för att dra kretskortet ut . Var försiktig så att du inte skadar kretskortet med tång . Medan båda grips , långsamt och försiktigt vicka kretskortet fram och tillbaka för att lossa den . Det enda som kommer att motstå avlägsnande är den knappen som sitter på pennan för att aktivera lasern . När detta är frigjort , är det kort arbetet med att avlägsna kretskortet.
4

Test komponenterna. Kontrollera att det inte finns några kortslutningar eller nedskärningar i kretsen . Om det finns ett kort , är det sannolikt att halvledaren i lasern är förstört. Om det finns ett snitt, så borde det vara enkelt att dra nya ledningar kretsen att återupprätta den elektriska banan . Bör inget av dessa visa sig vara fallet, då identifiera den lilla potentiometern. Detta är en komponent med en skruv på den. Använd multimeter för att mäta motståndet i potten . Också mäta den riktning i vilken motståndet ökas.
5

Trim potten. Vrid potentiometern till sin högsta motstånd , och anslut batterierna . Medan trycka lasern switch , långsamt och försiktigt vrida potten till lägre motstånd . När du ser någon antydan av laserljus , sluta vrida . Fortsätt sedan på ca 1/10 hastighet , för att försöka vända det till platsen av topp ljusstyrka . Om din laser penna är fortfarande inte fungerar , då är det troligen trasig bortom reparation och du kommer att behöva ersätta den . Addera

Lämna ett svar