Hur man Dela en mapp i Windows Vista 64 – bit

Windows Vista förändrats många saker i användargränssnittet , till synes för att göra dem lättare att hantera . En sak förändrades var hur du konfigurerar delade mappar . Två sätt finns för att specificera dela mappen . Dela din delade mapp innebär att alla med ett konto på datorn kan se dokumenten i den , vilket gör den delade mappen åtkomliga via ett nätverk kan alla på din lokala grupp för att se den delade mappen . Det är också möjligt att sätta upp tvingade aktier path nätverk som Windows XP gjorde , bland annat att kunna ange åtkomstnivåer – läs , kontra läsa och skriva – och begränsningar användaren , vilket gör delade filer tillgänglig endast för vissa användare i nätverket eller särskilda grupper av användare . Båda dessa tekniker fungerar med 64 – bitars och 32 – bitars versioner av Vista . Instruktioner
aktivera delning via Public Folder
1

Högerklicka på varje dator i det lokala nätverket och välj ”Egenskaper” från rullgardinsmenyn som kommer upp . Klicka på ” Computer Name ” -fliken och se till att var och en av datorerna har samma arbetsgrupp namn . Fildelning över ett nätverk fungerar inte om datorerna är på en annan arbetsgrupp .
2

Klicka på ” Start ” -knappen , och välj ” Kontrollpanelen ” ikonen . På panelen som kommer upp , klicka på länken ” Anpassa ” och ange din typ nätverksplats till Privat . Även om det är ologiskt att ställa ditt nätverk till privata möjligt för andra datorer för att försöka hitta nätadresser i nätverket .
3

Klicka på ” Network Discovery ” längst ned på panelen , och ställ det till ” On . ”
4

Klicka på ” File Sharing ” och ” Public Folder Sharing ”, och ställ dem till ” On . ”
5

Klicka på ” OK ” för att spara ändringarna . Datorns delade mapp visas nu på ditt lokala nätverk
Aktivera delning av specifika mappar
6

Se till att alla datorer är i samma arbetsgrupp , . Se steg 1 av ” Aktivera delning via Public Folder ” för hur man ska kontrollera detta .
7

Högerklicka på filen eller mappen du vill dela ut .
8

Välj ”Egenskaper” från menyn som kommer upp . I dialogrutan som kommer upp klickar du på ” Advanced Sharing ” -knappen . Ytterligare en dialogruta kommer upp . Markera rutan som säger ” Dela den här mappen ” . Du kan ange ett Resursnamn , vilket är vad mappen ska ses som över nätverket .
9

Klicka på knappen ” Behörigheter ”. Som standard den delade mappen är synlig med ” alla”, vilket är den användargrupp för alla användare i nätverket . Du kan lägga till eller ta bort användare med knapparna , och genom att välja en användare eller grupp , kan du aktivera eller inaktivera läst , förändring och full kontroll tillgång till den delade mappen .

Lämna ett svar