Hur man bygger en Start-menyn i Ubuntu

Ubuntu , som alla Linux-distributioner och mjukvara , är uppbyggd kring idén om anpassning och val . Förr i tiden använde Ubuntu skrivbordsmiljön GNOME som möjliggjorde snabb redigering av huvudmenyn genom att högerklicka på GNOME -menyn . Med Ubuntu 11.04 , Canonical väljer att byta till att använda Unity gränssnittet . Precis som med alla nya program , saknar Unity gränssnittet många enkla anpassningsmöjligheter , även om en ny bärraket kan fortfarande läggas till Unity menysystem med relativ lätthet . Instruktioner
1

Högerklicka på skrivbordet och klicka på ” Skapa programstartare … ” menyalternativ .
2

Redigera bärraketen att peka på Application Binary du vill köra . Du kommer att behöva den exakta sökvägen till den binära filen .
3

Tryck ” Alt ” och ” F2 , ” typ ” Nautilus ” och tryck på ” Enter” för att öppna din hemkatalog . Tryck på ” Ctrl ” och ” H ” tangentkombinationen för att visa dolda filer .
4

Bläddra till ” ~ /.local /share /applications ” mapp där ” ~ ” står för din hemkatalog . Dra och släpp den launcher du skapade på skrivbordet i filhanteraren .
5

Dra och släpp bärraketen från ” ~ /.local /share /applications ” i applikationen startfältet . Se till att placera den i den position du vill ha den i eftersom när tillagda genvägar inte kan flyttas .
6

Högerklicka på objektet i bärraketen menyn och klicka på ” klämmer till Launcher ” att göra genvägen permanent .

Lämna ett svar