Hur man bromsa en kylfläkt som är högt

När fläkten i datorn är för högt , skapar det en distraktion och gör det svårt att arbeta . Mängden brus en fläkt gör är beroende av flera faktorer , såsom storlek , kvalitet och hastighet på fläkten . Ett sätt att minska buller är att bromsa hastigheten på fläkten. Konfigurera fläkt inställningar i datorns BIOS menyn . BIOS -menyn kan du visa och ändra olika datorinställningar . Instruktioner
1

Starta om datorn . BIOS är endast tillgänglig medan datorn startar .
2

Tryck på knappen på tangentbordet som gör att du kan gå in i BIOS -menyn . När datorn startar den visar ett textmeddelande berätta vad nyckeln åtkomst till BIOS menyn . Det är ofta en av funktionstangenterna , ” Esc ” eller ” Del ” Addera 3

Sök menyn för CPU eller fläkten avsnitt . Navigera i menyn med piltangenterna på tangentbordet . En mus fungerar inte i BIOS -menyn .
4

Markera alternativet för att ändra fläkthastighet , tryck sedan på ” Enter ”. Namnet på alternativet varierar beroende på tillverkare .
5

Välj en ny inställning för fläkthastighet . De fläkthastighet alternativen variera beroende på tillverkaren . Vissa tillverkare kan du ange vilken hastighet fläkten går , till exempel 70 procent . Andra tillverkare tillåter fläkten att ändra hastighet som datorns temperaturförändringar .
6

Spara dina inställningar och avsluta BIOS . Nycklarna för dessa kommandon visas vanligtvis på botten av skärmen.

Lämna ett svar