Hur man använder två trådlösa routrar med ett DSL- modem

Ansluta två routrar tillsammans med ett DSL -modem är inte annorlunda än att ansluta två routrar tillsammans med en kabel eller uppringt modem . De nödvändiga förändringar som måste göras för att ge två routrar på samma nätverk färdigställs i GUI av en router , inte på modemet . Detta gör att du kan lägga till en andra router som en tillgång port eller range extender för att bredda ditt nätverk . Saker du behöver
Ethernet -kabel
Visa fler instruktioner
1

Anslut den första routern direkt till en dator . Gör så , Anslut en Ethernet -kabel till en av LAN ( Local Area Network ) -portar i routern och anslut sedan den andra änden av kabeln till Ethernet- porten på datorn . En direkt anslutning ger dig möjlighet att komma åt routerns GUI ( Graphic User Interface ) för att tillåta dig att göra ändringar i routerns inställningar .
2

Öppna en webbläsare och skriv in standardlösenordet routerns IP-adress i adressfältet . Till exempel, om din router är en Linksys -router , anger 192.167.0.1 och tryck enter . Om du använder en router andra sedan Linksys , gå till Tech Spot.com (anges i Resources ) för att erhålla förvalda IP-adressen för din router . När du uppmanas att ange användarnamn och lösenord , skriv in ” admin ” som användarnamn och lämna lösenordet tomt . Tryck på Enter .
3

Leta DHCP-inställningarna . Dessa inställningar finns under ” Basic Setup ” i GUI . Stäng av DHCP -servern och spara inställningarna . Inaktivera DHCP-server kan du ansluta till routrar tillsammans . Endast en router kan ha förmågan att tilldela IP-adresser till utrustning som är ansluten till nätverket. Om båda routrarna har DHCP aktiverat , det orsakar konflikter i nätverket . Avlägsna kablar från routern och datorn .
4

Anslut en Ethernet -kabel till Ethernet-porten på baksidan av datorns modem och anslut sedan den andra änden till WAN ( Wide Area Network ) port på baksidan av den andra routern . Detta gör routern huvudsakliga routern i nätverket .
5

Anslut en Ethernet -kabel till WAN-porten på baksidan av den första routern och anslut sedan den andra änden av kabeln till LAN-port 1 ligger på andra routern. Den första routern blir en trådlös åtkomstpunkt eller range extender för att vidga Wi – Fi-täckning i ditt nätverk .

Lämna ett svar