Hur man använder liknande eller en kombination i en Access-frågan

på ”Gilla ” nyckelordet i Microsoft Access kan du hitta alla poster som matchar en fras . Skillnaden mellan ” gillar ” och ” lika med ” term är att ” Gilla” nyckelordet använder jokertecken för att hitta poster som liknar en fras . Postens uppgifter inte behöver matcha sökfrasen exakt , så att du får fler skivor . Använda ” som ” hjälper dig att hitta poster när du är osäker på stavningen eller exakt terminologi . Instruktioner
1

Dubbelklicka på filen Access- databas på din dator . Detta öppnar databasen och laddar Access software samtidigt .
2

Klicka på ” frågor ” i menyn . Detta listar alla dina frågor . Högerklicka på den du vill redigera och välj ” Design Viewer . ” Detta öppnar frågan i ett grafiskt gränssnitt som hjälper dig att utforma en fråga .
3

Dra och släpp tabellen fält du vill lägga till med liknande uttalande . Dra tabellen fältet från tabellen vy över till nätet nedan .
4

Typ liknande uttalande i ” Criteria ” för resultaten . Följande är ett exempel på ett liknande uttalande som söker efter alla kundregister som har ” Svensson” i efternamn :

som ’ * smith * ’

asterisker är jokertecken . Till exempel returnerar detta uttalande en användare med ett efternamn på ” Smith ” och efternamnet på ” asmithora . ”
5

Klicka på ” Spara ” för att spara dina ändringar . Klicka ” Datablad ” för att se resultatet av din liknande uttalande . Addera

Lämna ett svar