Hur man använder en grafräknare för Trigonometri

Din trig lärare kräver att du har en grafräknare att använda under klassen , hur en grafräknare fungerar eller om du vill ta itu med inlärningskurvan krävs för att använda en. Här är några enkla steg för att bli bekant med din grafräknare och dess funktioner så att du kan göra dessa problem snabbt och enkelt . Instruktioner
1

Slå på räknaren . Bekanta dig med det genom att spela runt med några av de trigonometriska funktionerna . Ta dig tid att lära layouten på räknarens knappsats så att du kommer att kunna hitta knapparna lätt . Vissa märken är svårare att använda än andra är . Casio grafräknare har varit en favorit i många år och en bonus är att batterierna är lätt tillgängliga liksom .
2

Kör igenom din grafräknare s handledning . Detta kommer att ge dig en bra överblick över vad sätt systemet kräver att du ingångsfunktioner samt får dig mer bekant med miniräknare funktionalitet . Denna erfarenhet kommer väl till hands när du behöver göra en inverterad trig funktion problem eller måste ange något med en logaritm .
3

Lär din formel input skärmen . Detta kan vara ett av många alternativ i räknarens meny .
4

Typ i en trig formel . Kom ihåg att de flesta grafer är i form av ”y” är lika med någon funktion av ” x ”. Detta är hur de flesta av grafräknare tomt trigonometriska funktioner . Om du behöver rita ” x ” motsvarar en viss funktion av ” y ”, du kan vara i för några finger gymnastik , eller du kanske inte kan göra det alls . Du måste mentalt vända grafen eller skriva om problemet som ” y ” som en funktion av ” x ”.
5

prova online grafräknare , och fråga om din instruktör kan du använda dessa resurser . Om din trig instruktör tillåter detta , kommer han att du förmodligen att få en bärbar dator till klassen så att du kan komma åt en online grafräknare under klassen . Du kan prova WebGraphing nätet som kräver ett medlemskap för att komma igång , men det är gratis .

Lämna ett svar