Hur man använder 3D i Illustrator

Illustratör : s 3D-effekter kan göra ett tvådimensionellt objekt tredimensionellt använda två effekter kallas extrudering och avfasning . Objektet kan modifieras för att rymma belysning, skuggning, rotation och även konstverk. Vid extrudering appliceras på ett objekt objektets z-axeln ger ett djup . Den roterande effekten skapar djup genom att skapa en 3D- illusion längs y-axeln av objektet. 3D-effekten har mycket att erbjuda som ett grafiskt verktyg . Instruktioner Review, 3D – extrudering
1

Välj Rektangelverktyget på verktygspanelen . Klicka på ritytan , och ange bredd och höjd till 2 inches . Klicka på ” OK . ”
2

Gå till ” Effect ”, ” 3D ” och ” Extrudering och avfasning . ” Addera 3

Ställ in värdena för objektets x – axeln vid -18 , Set y – axeln vid -26 och z – axeln vid 8 .
4

Extrude djup till 173 . Bredvid Extrude Djup , ändra locket för att urholka . Detta kommer att skära ut mitt på torget .
5

Kontrollera förhandsgranskningen rutan och klicka på ” Map Art . ” Vi kommer att placera konstverk på ytorna av de fyra sidorna .
6

Klicka ” Symbol ” och bläddra igenom konstverket . Klicka på en bit , och det kommer att förhandsgranska i rutan nedan och på ritytan . Om det behöver ändras, välj ” Anpassa till ” i rutan till vänster i dialogrutan .
7

Klicka på högerpilen på ” Surface ” fältet längst upp i rutan att gå till sida två . Klicka på symbolen pilen och tillämpa samma teknik som på sidan eller annat konstverk . Fortsätt tills konstverk är på alla fyra sidor av torget , och klicka sedan på ” OK . ”
3D – Revolving
8

Klicka Rectangle Tool från verktygspanelen . Klicka på ritytan , och ange bredd och höjd till 2 inches . Klicka på ” OK . ”
9

Klicka fodra bearbetar . Rita en rak linje längs mitten av torget . Håll Shift att göra linjen rak .
10

Välj markeringsverktyget och markera raden och torget . Klicka på ” Dela” -kommandot i Pathfinders panelen . Om Pathfinder är inte öppen , gå till ” Window ” och ” Pathfinder . ”
11

Välj Direct Selection Tool . Klicka på en av de former som har skapats från dividera torget . Radera ett genom att trycka ” Delete ” på tangentbordet .
12

Klicka inga för fyllning och plats färgen på stroke . Välj Direct Selection Tool och klicka på den vänstra raden av objektet , och sedan radera .
13

Gå till ” Effect ”, ” 3D ” och ” Revolve . ” Ställ in x – axeln vid -18 , y – axeln vid -26 och z – axeln vid 8 . Klicka på ” OK . ” Torget utvecklats till en 3D- cylinder .

Lämna ett svar