Hur man ansluter två datorer tillsammans för att överföra filer via USB-kabel

I avsaknad av nödvändig hårdvara för en trådbunden standard nätverk ( Ethernet-kablar och en switch eller router ) , kan du använda en enda överbryggas USB -kabel för att ansluta två ( och endast två ) datorer för snabb och enkel filöverföring eller för något annat nätverk ändamål som kan önskas , såsom Internet , skrivare eller annan enhet delning . Om båda datorerna och kabeln är USB 2.0- kompatibel kommer det slå ut normala 100 Mbps Ethernet-nätverk med nästan fem gånger vid en hastighet på 480 Mbps . Saker du behöver
Bryggkopplad USB -kabel
Visa fler instruktioner
1

Förvärva en lämplig USB -kabel . Många typer av USB-kablar finns, men den typ du behöver är en som är ” överbryggas ”, vilket innebär att den har ett extra chip installerat i – linje mellan de två kontakterna . Det måste också ha en ” A ” -porten , den som ansluts till en dator och inte en enhet , på båda ändarna . Detta är ibland betecknade som A /A för A-portarna på båda ändarna . Du bör kunna hitta denna typ av kabel på någon butik som säljer datorkomponenter .
2

installera drivrutiner och programvara som borde ha kommit på en CD med kabeln på båda datorerna . Om du inte får några drivrutiner med kabeln , bör de vara tillgängliga för nedladdning från tillverkarens webbplats . Dessa drivrutiner berätta för din dators operativsystem hur man använder den bryggade USB -kabeln för att skapa ett nätverk eller en filöverföring länk .
3

Anslut överbryggas USB -kabeln i båda datorerna .

4

på båda datorerna , kontrollera kabeln drivrutinen i Enhetshanteraren i Windows . Högerklicka på ” Den här datorn ” och välj ” Hantera ” och sedan ” Enhetshanteraren . ” Om drivrutinen har installerats rätt , bör en post visas under USB linje med Hi – Speed ​​USB – USB Bridge Cable eller Network Adapter .
5

Kör programmet genom att öppna den körbara filen ( en genväg borde ha installerats på skrivbordet ) som installeras med drivrutinerna . Detta hanterar skapandet av länken eller nätverket .

Lämna ett svar