Hur Hyperthread en CPU

Hyperthreading är en åldrande teknologi utvecklad av datorchip tillverkaren Intel . HyperThreading är huvudsakligen inom Intels Pentium 4 -serien av datachips . Hyperthreading tillåter en enda Pentium chip att fungera som om flera marker var installerade i datorn . Denna förmåga åstadkommes genom användning av olika trådar ( datakanaler ) inuti chipet att göra samtidiga uppgifter för att öka prestanda . För att dra nytta av Hyperthreading , måste användaren ha ett chip , moderkort och BIOS som stöder det . Ibland kommer en användare att behöva slå på Hyperthreading manuellt genom att välja att göra det via BIOS . Instruktioner
1

Starta datorn och tryck på knappen visas vid start för att skriva in dina BIOS-inställningar . Detta är olika för varje tillverkare och det visas längst ner på skärmen vid start. Till exempel kommer många Toshibas bärbara datorer in i BIOS när användaren trycker på Escape-tangenten vid uppstart .
2

Navigera till Hyperthreading posten inom ditt BIOS . Eftersom varje BIOS -systemet är lite annorlunda , navigera i menyerna med piltangenterna tills du ser Hyperthreading listade .
3

Klicka på Hyperthreading posten och välj ” Aktivera ”.

4

Välj ” Spara & Avsluta ” för att starta om datorn med de nya HyperThreading inställningarna .

Lämna ett svar