Hur Hantera och underhålla en Microsoft Windows Server 2003 miljö

Om du kör ett datornätverk , kan Microsoft Server 2003 vara ett utmärkt verktyg . Denna kraftfulla operativsystemet är utformat för att vara både robust och användarvänligt , vilket gör det till ett utmärkt val för både erfarna nätverksadministratörer och de som precis har börjat . Saker du behöver
Microsoft Server 2003
Computer
IP -adress
Visa fler instruktioner
1

Se till att du hålla dig uppdaterad med alla de säkerhetsuppdateringar och uppdateringar som har släppts för Windows Server 2003 . Som nya säkerhetsproblem och andra frågor upptäcks , släpper Microsoft en patch för att lösa detta problem . Det är viktigt att kontrollera att Windows Update minst en gång varje vecka för att se till att du har de senaste uppdateringarna för ditt nätverk .
2

Kontrollera status för dina fysiska hårddiskar . Många installationer av Windows 2003 Server kommer att innehålla en RAID-array med flera hårddiskar . När en av dessa hårddiskar misslyckas , kommer resten av enheterna tar över , och du kan aldrig veta att det finns ett problem . Men kör nätverksserver med en eller flera hårddiskar kan sätta ditt nätverk på spel , så det är viktigt att fysiskt kontrollera servern så ofta som möjligt . Titta på servern i racket och kontrollera enheter som har ett fast eller blinkande rött ljus . Om dina enheter kan bytas under drift , kan du helt enkelt dra den felaktiga enheten av array och ersätta den med en ny enhet med samma kapacitet .
3

Logga in på din server på distans till kontrollera dess status och se till att nätverket fungerar . För att kontrollera din server på distans , logga in på vilken dator ansluten till ditt nätverk , klicka på ” Start” och välj ” Kör ” från menyn . Skriv ” mstsc ” vid prompten och skriv in namnet på servern . Skriv in dina inloggningsuppgifter och du kommer att se din server skärm på din dator .
4

Kontrollera tillgängligt utrymme på ditt nätverk ofta . Om din Windows 2003 Server installation fungerar som en filserver , kommer dina användare ständigt lägga till filer , och som snabbt kan äta upp det tillgängliga nätverket utrymmet . För att kontrollera din tillgängligt utrymme , logga in på din server , högerklicka på ” Den här datorn ” och välj ” Egenskaper” från menyn . Högerklicka på alla dina enheter och välj ” Egenskaper” från menyn . Du kommer att se ett cirkeldiagram som visar hur mycket utrymme som har använts och hur mycket utrymme som finns kvar på ditt nätverk .

Lämna ett svar