Hur får man en maskinens serienummer

Det är alltid en bra idé att veta serienumret på alla datorer du äger . Om du någonsin skickar din maskin för reparation eller behöver köpa uppgraderingar , kan du bli ombedd att ange ditt serienummer så att dessa processer kan slutföras korrekt . Oavsett vilken typ av dator du faktiskt själv , är ditt serienummer kommer att vara i ett av tre – eller alla tre – platser . Instruktioner
1

Hitta etiketten på maskinens fall . På en stationär dator eller en dator skrivare , kommer denna etikett vara på baksidan av fodralet . På en bärbar dator , kommer denna etikett att vara på botten av fallet . Denna etikett , bland andra uppgifter , kommer tydligt skriva ut maskinens serienummer .
2

Titta på ditt skrivbord eller BIOS laptop . Slå på datorn och tryck på BIOS -tangenten som är listad på skärmen för att starta upp i BIOS . Bland de andra bitar av information i ” hårdvaran ” Skärmen blir serienummer inte bara datorn i allmänhet , men i andra delar av information som din processor och moderkort .
3

Vänd dig till den ” tekniska specifikationer ” sida i handboken som följde med din maskin . Denna sida kommer att ha information som är unik för din enhet , inklusive modellnummer och serienummer för all din hårdvara . Manualen medföljde i originalkartong med själva enheten .

Lämna ett svar