Hur du formaterar en dator Steg – för-steg

Formatera en dators hårddisk avser initiera lagringsenheten för att förbereda den för användning . Även om datorn troligen kom förformaterad , kanske du vill formatera om den . Detta gör att du kan börja om från början , eftersom när du formaterar en hårddisk du tar bort alla data på hårddisken och installera om operativsystemet . Saker du behöver Review, Windows installations -CD
Tillverkarens återställningsskiva
Visa fler instruktioner
1

Sätt in Windows installations -CD eller din tillverkarens återställnings-CD i CD – ROM -enheten på datorn .
2

Starta om datorn . Klicka på ” Start ” och sedan ” Turn Off . ” Från ” Turn Off ” -menyn , klicka på ” Starta ”. När datorn startar , kan du starta datorn från CD .
3

Tryck på en tangent på tangentbordet för att starta från CD när du möter en prompt som säger ” Tryck på valfri tangent för att starta från CD . ” Den första skärmen som visas kan du ange språkinställningar .
4

Ange språkinställningar och klicka sedan på ” Next ”, som finns längst ner på skärmen .
5

Klicka på kryssrutan bredvid ” jag accepterar licensvillkoren . ” Klicka på ”Nästa ” för att välja en typ av installation .
6

Klicka på ” Anpassad ” installation . Detta alternativ gör att du kan formatera hela datorn innan du installerar om operativsystemet .
7

Klicka ” Drive Options ( Avancerat ) ” för att fortsätta till formateringen scenen .
8

Klicka på din hårddisk , som är noterat på toppen av skärmen . När hårddisken är markerad klickar du på ” Format ” alternativet . Klicka på ”Ja ” på frågan om du är säker på att du vill formatera enheten . Klicka på ”Nästa ” när enheten är klar formatering för att installera om operativsystemet .
9

Följ instruktionerna för att installera om operativsystemet . Du vill installera om systemet , annars kommer datorn inte att kunna köra ordentligt Addera
.

Lämna ett svar