Hur du ansluter en FireWire- kamera till USB

Firewire -teknik , en snabb seriell buss som utvecklats av Apple , ursprungligen gynnas framför konkurrerande tekniker såsom Universal Serial Bus ( USB ) eftersom det innehöll en betydligt högre maximal överföringshastighet än dessa konkurrenter . Men med utvecklingen av USB 2.0-teknik , är USB nu kan stödja överföringshastigheter som närmar sig dem tillåts av Firewire , och har tagit över som standard port typ på de flesta datorer . Om du har en kamera som kräver en Firewire -anslutning , men datorn bara stödjer USB , köpa en speciell adapter som gör att datorn kan känna igen din Firewire -enhet via en USB -port . Instruktioner
1

Köp en Firewire till USB adapterkabel . Även om relativt få tillverkare producera denna typ av adapter , bör det vara relativt lätt att köpa via Internet ( se Resurser ) . I september 2010 , priser för en Firewire till USB adapterkabel varierar från ca $ 20 till omkring $ 60.
2

Anslut din Firewire kamera till Firewire – kompatibla änden av adaptern . En Firewire -anslutning innehåller fyra stift och är endast något bredare än den är hög .
3

Anslut USB – kompatibla änden av adaptern till datorns USB -port . Den USB- änden av adaptern är mycket bredare och plattare än Firewire sidan .
4

Slå på kameran och vänta på din dator för att upptäcka dess närvaro . Datorn kan uppmana dig att sätta i en skiva som innehåller drivrutiner om operativsystemet inte kan hitta rätt drivrutiner på egen hand . Om du inte har skivan som medföljde kameran , navigera till din kamera tillverkarens hemsida och ladda ner uppdaterade versioner av kamerans drivrutiner . Addera

Lämna ett svar