Hur du ändrar skärmupplösningen på VirtualBox i Ubuntu

Debian Linux är en stabil och användarvänlig Linuxdistribution . VirtualBox ger dig möjlighet att prova Debian Linux utan att installera den till din hårddisk genom att skapa en virtuell dator med ditt nuvarande operativsystem och hårddisk . Ett av de problem som uppstår när du använder VirtualBox för att installera Debian är hur de interagerar med varandra för visning . Ofta skärmupplösningen inte kommer att matcha vad din huvudsakliga operativsystemet använder , vilket gör att skärmen måste vara för stort eller för litet . Lyckligtvis är detta något som du kan fixa i Debian . Instruktioner
1

Open VirtualBox och starta Debian som vanligt .
2

Klicka ” Devices ”, ” Install ” och ” Gästtillägg ” från VirtualBox fönstret . Klicka på ” Program ”, ” Tillbehör” och ” Terminal ” i Debian-systemet för att öppna en terminal .
3

Type ” sudo /media /cdrom /VBoxLinuxAdditions.run ” för att installera VirtualBox besökare tillägg till Debian . Starta den virtuella maskinen att aktivera drivrutinerna .
4

Type ” sudo gedit /etc/X11/xorg.conf ” att öppna xorg.conf i en textredigerare med förmågan att ändra filen .

5

Lägg till följande under ” Display ” ” avsnitt ” Skärm : ” ”

Identifier ” Default Screen ”

Device ” VirtualBox grafikkort ”
monitor ” Generic monitor”

DefaultDepth 24

mom ” Display ”

Djup 24

Modes ” 1024×768 ”

EndSubSection

ändra upplösningen genom att ändra ” Modes ” för vad upplösning du behöver . Klicka på ” File ” och ” Spara ” för att spara dina ändringar . Starta om den virtuella maskinen till den nya upplösningen .

Lämna ett svar