Hur Design Kretskort

Skapa ett kretskort , eller PCB , är ett viktigt steg i en elektrisk design projekt . Även utformningen av schematiska och kretsen är nyckeln till en fungerande produkt , är en väl utformad PCB avgörande för korrekt drift av en enhet . PCB måste noggrant utformade för att passa alla komponenter på kortet och ordnas på rätt sätt för att undvika elektriska störningar från att orsaka problem . Saker du behöver
Schematisk
PCB layout programvara
Visa fler instruktioner
1

Skapa en styrelse -fil från ditt schema med hjälp av det inbyggda verktyget i din layout programvara. En unrouted styrelse kommer att presenteras . Styrelsen kommer att innehålla alla de delar dekaler som ditt schema används och trådledningar förbinder stiften ihop delarna
2

Flytta del dekaler utanför styrelsen och gruppera dem efter en del typ – . Motstånd , kondensatorer , induktorer och så vidare – . och justera storleken på den tomma PCB för att passa dina önskade mått
3

Definiera delsystem för din krets . Detta görs genom att referera till ditt schema och gruppera liknande delar tillsammans som ansluter till varandra . Inte alla delar som ansluter ska grupperas tillsammans , though . Typiska delsystem inkluderar strömförsörjning , input /output kretsar och logikkretsar . De delar i dessa grupper är anslutna och arbetar tillsammans för att ge lite högre funktion på enheten .
4

Tänk på hur du vill att styrelsen ska ordnas när den är klar . Mentalt föreställa styrelsen , koncentrera sig på där varje delsystem ska placeras och hur det kommer att ansluta till andra delsystem . Fundera över hur spåren fysiskt kommer att flyta mellan delsystemen . Om PCB kommer att bo i en inneslutning , överväga eventuella höjd begränsningar som kommer att ställa på kretskomponent placering .
5

Skapa monteringshål och alla andra funktioner som kommer att påverka en del placering på kretskortet . Beräkna mängden värme från komponenter och tillsätt värmeavledning , om så krävs.
6

börja placera delsystem på kretskortet. Det är lättare att börja med större delsystem först . Prova och placera delsystem så att de lätt kan kopplas från en till en annan . Grupp analoga kretsar från hög hastighet digitala kretsar för att undvika elektriska störningar . Isolera värmeproducerande komponenter för att förhindra värme klustring och överhettning .
7

Överväg att lägga ett jordplan på en en – till två -lagers PCB . Detta kommer att avsevärt underlätta dirigering av slipade signaler och kan minska mängden brus i din krets . PCB med fyra eller fler skikt bör ha minst en makt och jordplan . Undvik att ha plan för nära känslig analog och hög hastighet digitala kretsar , som kapacitans och induktans skapat kan påverka dessa signaler negativt .
8

Route spåren mellan komponenterna inuti varje delsystem . Dessa ska flyta ihop eftersom de delar inuti delsystemen mestadels internt anslutna . Effekt spår ska dras först efter med signal spår . Kontrollera spåren är breda nog att hantera den ström som går genom dem . Försäkring spelet mellan spåren är tillräckligt hög för spänningen som föreligger på dem. Undvik 90 graders böjar i spår , väljer 45 – graders hörn istället . Detta kommer att förhindra bullerkällor från att skapas i din krets .
9

Ta en titt på kretskortet och avgöra om någon delsystem bör flyttas runt . Fixa några besvärande routing problem som kan uppstå .
10

Avsluta din PCB genom att dirigera delsystemen samman . Håll koll bredd och avslut i åtanke .

Lämna ett svar