Hur att uppdatera min BIOS för ett batteri fråga

Den BIOS är Basic Input /Output System som levereras med varje dator som säljs på konsumentmarknaden . BIOS drivs av ett separat batteri än batteriet som driver datorn . Om BIOS batteriet misslyckas , kommer BIOS startar inte när du slår på datorn . Detta kommer att resultera i datorn omedelbart stänga av eller krascha . Uppdatera BIOS med en ny BIOS- batteriet kommer att få dig tillbaka igång igen . Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
litiumjonbatteri per BIOS krav
Visa fler instruktioner
1

Stäng av datorn eller låt den om du inte ens kan slå på den . Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra skruvar eller flikar på utsidan av datorn tornet .
2

Dra datorn tornet täcka upp i tornet . Om du använder en bärbar dator , ta bort skruvarna på undersidan av datorn och ta bort varje enskild lucka på undersidan av den bärbara datorn . Addera 3

Lokalisera den lilla litiumjonbatteri som är ansluten till datorns moderkort . Detta är BIOS batteriet . För att till fullo återställa BIOS efter en batteri misslyckande , måste BIOS batteriet uppdateras med ett fulladdat batteri.
4

Dra litiumjonbatteri ur moderkortet och sätter in en ny . Sätt datorn ihop går i baksidan av den här handboken .
5

Anslut strömkabeln till datorn och slå på datorn . BIOS kommer nu att fullt ut arbeta , och datorn kan nu laddas in i sitt operativsystem .

Lämna ett svar