Hur att rensa en minnesläcka

Minnesläckor inträffar när datorn inte kan frigöra minne som används av ett program , använder så att programmet mer och mer systemminne för att fungera . Minnesläckor kan orsaka ditt program att krascha din dator för att köra långsamt eller producera out-of – minne och låg – minne fel . Minnesläckor orsakas vanligtvis av felaktig programmering i antingen operativsystemet eller för det särskilda programmet . Instruktioner
1

Håll ner ” Ctrl ”, ” Alt ” och ”Delete ”-tangenterna samtidigt . Klicka på ” Aktivitetshanteraren ” om du presenteras med en lista över alternativ .
2

Klicka på ” Processer ” och titta under ” Mem Usage ” fliken . Sortera listan efter användarnamn så att du inte stänger ner alla nödvändiga system processer . Notera alla program som verkar använda en stor mängd minne i förhållande till andra processer och program med minne åtaganden som håller stiger . Försök stänga programmet från programmet innan tvinga den att stänga genom Aktivitetshanteraren .
3

Stäng processer genom att välja den process namn och klicka på ” Avsluta aktivitet ” om programmet inte kan stänga på sin egna. Klicka på ”Ja ” för att bekräfta om du får en varning prompt . På nytt göra det programmet och övervaka resultatet av datorn. Programmet kan ha varit öppen för länge och bara behövde en omstart för att komma tillbaka till det normala .
4

Klicka på ”Start ”, ” Stäng ” och ” Starta ” om du tror att du har minnesläckor från operativsystemet eller från flera program samtidigt . Starta om systemet , speciellt om du använder en äldre version av Windows som Windows 98 , kan klara upp små läckor under en tid .
5

Sök efter uppdateringar för varje program har en fråga minnesläcka . Minnesläckor brukar vara problem i koden eller funktionen i programmet , så patchar eller uppdateringar kan åtgärda problemet . De flesta program har antingen en uppdatering knappen , eller så kan du klicka på ” File ” och ” Help ” i programmet för att få tillgång till uppdateringen alternativet .

Lämna ett svar