Hur att rengöra och fixa en mus

datormöss har funnits längre än persondatorer , och den grundläggande designen inte ser ut som det kommer försvinna snart . När musen börjar agerar upp eller slutar fungera helt , kan det behöver bara några enkla underhåll . Saker du behöver
Destillerat Tvättsprit
tandpetare
pappershandduk
Ren , luddfri trasa eller tvål
Visa fler instruktioner
Rengöra musen

1

Dra musen och vänd på det för att se vilken typ det är . Den vanligaste typen är mekanisk , den har en liten gummiboll på undersidan som rullar på skrivbordet eller musmatta . Dessa typer av möss är ökända för att attrahera och behålla crud . Om musen har ingen boll men ett litet ljus , det är optisk , så du kan hoppa vidare till steg 6 .
2 p Om musen har en gummiboll , kan du släppa förmodligen det genom att rotera en låsning ring som håller den på plats . Leta efter en pil som talar om vilken väg att skjuta eller vrida låsringen ( se A ) .
3

Ta bollen och försiktigt rengöra den med en luddfri trasa eller tvål och vatten . Torka noggrant .
4 p Om du hittar crud i musen fallet också , skrapa bort det med en tandpetare ( se B ) eller , om du är desperat , en nagel .

5

Sätt musen tillbaka tillsammans .
6

Rengör din optiska mus emellanåt med destillerat tvättsprit och en pappershandduk . Denna typ av mus förblir ren längre .
Andra möjliga musproblem
7

Kontrollera musanslutningen på baksidan av datorn . Är kabeln ordentligt ansluten till rätt port ? De flesta nyare datorer har en port märkt för musen .
8 p Om muskabeln ser skadat , låna en mus från någon annans dator och se om det fungerar med din. Om den gör det , då musen behöver bytas .

Lämna ett svar