Hur att lösa problem i Windows felsäkert läge

När problem komma upp med datorn som är svåra att lösa när du kör datorn i normalt läge , kommer många gånger felsökningstips säga att du behöver för att köra datorn i felsäkert läge . I felsäkert läge , kan du få tillgång till många dator problem som kan låsas upp när du kör datorn normalt . På detta sätt kan du få din dator i gott skick igen . Saker du behöver
Internetuppkoppling
Visa fler instruktioner
felsökning i felsäkert läge
1

Ladda datorn i felsäkert läge . Starta om datorn . Eftersom det laddar , tryck F8 upprepade gånger , men försök att inte trycka mer än en gång per sekund eller annars ett tangentbord felmeddelande visas . Om du utför detta på rätt sätt , kommer en Avancerat -menyn visas . Härifrån väljer du Felsäkert läge som startalternativ , och tryck sedan på Enter . Om du inte får menyn Avancerat , starta om datorn och försöka igen .
2

Öppna Enhetshanteraren . För att göra detta , klicka på Start , sedan Kontrollpanelen om du använder Windows Vista eller 7 . För Windows XP och äldre versioner klickar du på Start , sedan på Inställningar . Efter inställningsfönstret kommer upp , klicka på Kontrollpanelen . Härifrån , välj Maskinvara , eller Maskinvara och ljud i Vista och 7 . Det kommer att finnas en flik som läser Enhetshanteraren som du väljer .
3

Expandera börsnoterade enheter i Enhetshanteraren på fliken för att se om de fungerar eller inte . Enheter som inte fungerar korrekt visas en varningssymbol bredvid dem , vilket är en gul triangel med ett utropstecken i mitten . Om du ser enheter med denna symbol , behöver du förmodligen att avinstallera och sedan installera om enhetens drivrutiner . Du hittar drivrutiner för din programvara antingen på webbplatsen för datortillverkaren eller på webbplatsen för enhetens tillverkare .
4

Inaktivera enheter för att se om de är orsaken till datorns fel du upplever när i normalläge. Detta är användbart om datorn slutar fungera korrekt efter installation av ett nytt program eller maskinvara . För att göra detta , högerklicka på enheten du vill inaktivera och välj Inaktivera starta sedan om datorn i normalt läge . Om felet inte inträffar vid omstart , är att enheten orsaken till din dator problem och behöver repareras .
5

Utför en systemåterställning . System Restore rullar datorn tillbaka till ett tillstånd den var i innan oavsett tekniska problem du upplever existerade , i de flesta fall . Inom felsäkert läge klickar du på Start och göra en sökning för Systemåterställning . När fönstret öppnas , välj en återställningspunkt och klicka på OK för att återgå datorn och förhoppningsvis lösa dina felsökning .

Lämna ett svar