Hur att återhämta sig från en dålig BIOS Flash

Blinkande ett moderkortets BIOS kan ha många positiva syften och kan hjälpa till att hålla ett moderkort kompatibla med förändrade tekniken . PCnineoneone.com säger att en riktig BIOS flash kan införa förbättrade funktioner och buggfixar för moderkortet . Däremot kan en dålig BIOS flash vara förödande för en dator ägare och mycket svårt att återhämta sig från . Om rätt förberedelser är gjorda och alla instruktioner följs , kan en dålig BIOS flash korrigeras . Saker du behöver
Skruvmejsel
Diskettstation
BIOS flashdisk
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sidopanelen av datorn fallet , med skruvmejsel för att lossa skruvarna som normalt belägna i ryggen .
2

Ta bort bygeln från sin normala position på moderkortet och placera den i framstupa sidoläge . Vanligtvis kommer bygeln att behöva flyttas över ett utrymme för att täcka ett tidigare exponerats stift . Om moderkortet inte har en bygel , ta ut batteriet i 30 sekunder och sedan ersätta det kan ha samma effekt .
3

Sätt BIOS flashdisk och slå på datorn . Om du använde en blixt verktyg eller program och inte skapa ett BIOS flashdisk innan Flasha BIOS , då du kommer att behöva göra det med hjälp av en fungerande dator . Eftersom det inte blir någon video , lyssna på den interna PC högtalaren piper . Detta innebär att det utför uppgradering av BIOS .
4

Stäng av datorn när BIOS uppgraderingen har slutförts . Denna process kan ta lite tid att slutföra , så var noga med att inte stänga av datorn innan BIOS uppgraderingen är klar . Utan video , är det enda sättet att vara säker på att lyssna på PC- högtalaren . När uppgraderingen är klar , PC högtalare piper igen , och diskettenheten släcks .
5

Byt tillbaka bygeln i sin normala position och sätta sidopanel på datorn igen . Ström på datorn . Om datorn startar som vanligt , var återhämtningen en succé .

Lämna ett svar