Felsökning när datorn startknappen inte lyser

Om du har en ” Start ” -knappen på datorn som lyser när du trycker på den för att slå på datorn , är det i allmänhet inte ett bra tecken när knappen inte lyser . Denna händelse är oftast ett tecken på att det är ett hårdvaru – relaterade problem med din dator , så du kommer att behöva utföra några grundläggande felsökning för att hitta orsaken till problemet och sedan åtgärda det . Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Antistatisk
armband
Visa fler instruktioner
1

Håll startknappen för att tvinga datorn att stängas . ( Detta steg är endast nödvändigt om du kan höra den dator som kör men inte starta upp operativsystemet . )
2

Koppla ur datorn .
3 Placera antistatiska armband runt handleden och fäster sin klippet till datorns chassi .
4

bort datorn fallet täcker och granska tillbehörskort anslutna till moderkortet . Se till att de sitter i ( det är , knuten till ) moderkortet genom att trycka med tummen på kanten av varje kort mot dig . Om du fortfarande är osäker på om ett kort sitter ordentligt , ta bort skruven som håller kortet på baksidan fallet panelen och dra försiktigt ut kortet ur moderkortet facket . Byt ut kortet och sätt tillbaka skruven . Flytta till nästa steg om Start-knappen inte lyser efter detta steg .
5

Kontrollera minnesmoduler, som vanligtvis är placerade ovanför eller till höger om den tilläggskort på moderkortet. Om modulerna sitter ordentligt i moderkortet och på Start-knappen fortfarande inte lyser , försök flytta modulerna till olika minnesplatser . Flytta till nästa steg om Start-knappen inte lyser efter detta steg .
6

Undersök kabeln som ansluter din primära hårddisken till moderkortet . Kontrollera att kabeln är ordentligt ansluten till både enheten och moderkortet och att det finns en strömkabel ansluten till hårddisken .

Lämna ett svar