Felsökning av problem Dator Audio

Nyckeln till felsöker ljudproblem är att börja med den enklaste möjlig orsak och arbeta dig uppåt . Göra en lista över möjliga problem börjar med den enklaste kan spara dig mycket tid . Mest ljudproblem är enkla att åtgärda , med bara ett par musklick eller kontrollera ljudingångar på ditt ljudkort . Andra problem, såsom ett dåligt ljudkort eller kabel , kommer att kräva lite mer arbete . Saker du behöver
Anteckningar
Pen
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Basic Audio Felsökning
1

Undersök dina högtalare . Se till att dina högtalare är anslutna till din PC ljudkort som ligger på baksidan av datorn .
2

Kontrollera högtalarna nätsladden för att se om dess unplugged .

3

Kontrollera volyminställningarna och mute funktioner . Om du kan höra ljud från ett program , till exempel Windows Media Player , men inte från en annan , som QuickTime , då problemet är med en viss mediaenhet och inte din ljudenhet .
4

Öppna upp ”Sound ” fliken i kontrollpanelen för att se om den ljudenhet som du använder är inställd på din standardenhet . Ljudet kontrollpanelen finns också en felsöka knapp som kommer att testa din ljuddelsystemet .
5

Öppna upp ” Enhetshanteraren ” i kontrollpanelen för att kontrollera att din ljud drivrutin är installerad och up -to – datum . Om ljudet enheter saknas , använd den installations-CD som medföljde på ljudkortet för att installera den saknade enheten eller hämta dem från tillverkarens hemsida .
Ljudkort Felsökning
6 Undersök ljud jack kort ljud . Se till att varje plugg går in i ljudkortet faktiskt kommer in i sin respekterade ljudutgång.
7

Kontrollera om ditt ljudkort är säkert placerad i kortplatsen . Öppna upp din dator för att se till att ditt ljudkort inte är lös, skadad eller helt enkelt inte är ansluten till elnätet .
8

Undersök ljudkabeln på din CD /DVD-enheten för att se om dess anslutna säkert till ljudkortet . Om den enda gången du kan inte höra ljudet är när du försöker spela upp CD -eller DVD- , då problemet inte är ljudkortet men ljudet kabeln som är ansluten till den från CD /DVD-enhet .

Lämna ett svar