Felsökning av en Thumb Drive

USB-minnen är ultra – portabla lagringsenheter som ansluts direkt till datorns USB-enheten och gör att du kan hålla dina filer med dig på resan . Men dessa enheter kan fel precis som alla andra elektroniska enheter . Lyckligtvis finns det flera åtgärder du kan vidta för att försöka rätta till problemet . Instruktioner
1

Kontrollera att flash-enheten är ansluten till datorn på rätt sätt . Frekvensomriktaren bör passa väl in i USB -porten . Dra ut och sätt sedan in USB /Flash -enhet , applicera ett tryck på enheten utan att störa det där .
2

Kontrollera att alla förare har varit och fortfarande är installerade . När du ansluter din USB /Flash -enhet i för första gången , kommer din dator installera några drivrutiner för att säkerställa de perifera verk korrekt med datorn . Om du nyligen har gjort systemunderhåll eller använder en ny dator , kommer dessa drivrutiner måste installeras om . Din dator bör uppmana dig att installera dessa drivrutiner automatiskt . Om den inte gör det , gå till ” stöd ” i flashminnet tillverkarens hemsida och leta efter ” Downloads ” för att ladda ner dessa drivrutiner .
3

Koppla från alla nätverk som kan störa enhetens regelbunden användning . Om du försöker komma åt minnen i skolan eller på arbetet med en nätverksansluten dator , kan det finnas vissa regler om vilka typer av kringutrustning kan användas på företagets eller skolans datorer . Tala med systemadministratören om du kopplar från nätverket för att komma åt din enhet , eller ännu bättre , lägga till enheten till ” tillåtna enheter ” lista .
4

Kontrollera om ditt antivirusprogram eller en brandvägg blockerar din dator från att interagera med flash-enheten . Vissa program hantera innehållet på USB-minnen och kommer att försöka blockera åtkomst till enheten om de anser det vara osäkra . I det här fallet , helt enkelt inaktivera programmet och försök att komma åt USB /Flash -enheten igen .

Lämna ett svar