DIY Mini LCD videoprojektorer

Miniatyr LCD videoprojektorer är mindre versioner av projektorer som du ser i en företagspresentation eller hemmabio . På grund av sin ringa storlek , kan mini videoprojektorer tas med överallt och används för att visa filmer och bilder från valfri videokälla . Denna projektor kan användas under familjen filmkväll , en get tillsammans med vänner , eller som en projektor i ett affärsmöte . Saker du behöver
Bärbar videospelare Sida 2 Fresnellinser
LED emitter
Lens
skum ombord
Lim
Eltejp
epoxikitt
Utility kniv
Visa fler instruktioner
1

ta isär personliga videospelare . Kasta fallet men låt LCD-monitorn och elektronik ombord . Ta reflektorn på baksidan av LCD -panelen . Koppla in och slå på din videospelare . Om du håller på LCD -panelen upp till en ljus , kommer du att se en bild genom panelen .
2

Gör en inhägnad för att hålla panelen . Denna kapsling är tillverkad av skum ombord och bör likna en hålkamera . Mät bredden på din LCD -panelen och skär fem rutor av skum ombord så bred som din LCD -panel med en mattkniv . Limma dessa rutor tillsammans för att göra en fem – sidig box . När limmet torkar , använd eltejp för att hålla ihop rutorna .
3

Gör den andra rutan som kommer att hålla linsen . Konstruera en annan fem – sidig box med samma metod . Lådan bör vara tillräckligt stor för att glida över rutan som kommer att hålla LED och LCD -panel . Du kanske tycker att det är lättare att skära ett hål för linsen före limning ihop sidorna .
4

Montera alla delar i inneslutningen . Den LED emitter är din ljuskälla och kommer att gå på baksidan av höljet medan linsen kommer att gå i fronten. När du har monterat LED emitter och objektiv , montera LCD -panelen från den personliga videospelare . När LED emitter , LCD -panel och objektiv är monterade , installera Fresnellinser på vardera sidan av LCD-panelen . Om Fresnellinser är för stora , skära ner dem till storleken på LCD -panelen . Delarna är monterade på lådorna med epoxy kitt . Monteras i skåpet
5

Anslut LED emitter till ineffekten av LCD-panelen när alla delarna . Granska kopplingsschemat som medföljde LED emitter .
6

Slå på mini-projektor och bifoga en ingång på LCD -panelen . Fokusera projektorn genom att ändra avståndet från LCD -panelen och objektivet .

Lämna ett svar