Den DTA File Extension

Är DTA filändelsen förknippas främst med datafiler . Som av mars 2011 , nio ansökningar använder filer med DTA filändelsen . Men filerna inte är kompatibla . Detta innebär att ett DTA -fil som skapats av en ansökan inte kommer att öppna i ett annat program som också använder filer med DTA förlängning . Befintliga datafiler

Filnamnsförlängningar är oftast en förkortning som beskriver innehållet i filen . DTA är en självklar förkortning för ” data ” så många implementeringar av DTA filändelsen är datafiler . Till exempel använder IWIS Chain Engineering program två DTA filer . Systemets databas i programmet hålls i filen IS.dta . En kedja databas som används av programmet kallas IW.dta . Den EZX Corporation tillverkar en rad program under titeln EZ-Forms . Dessa program skapar former för yrkesmässig användning . Blanketterna kan antingen fyllas i på datorn eller skrivas ut och fyllas i manuellt . Alla EZ – Forms program spara information om varje anpassad form i en datafil med en DTA filändelse . Denna fil är i klartext , med varje datafält som finns inom citattecken . SATA producerar Statistisk analys mjukvara . Programmet sparar uppsättningar av data i binärt format i en fil med DTA filändelsen . Programspråket Turbo Pascal använder också DTA filändelsen för datafiler .
Föråldrade datafiler

Vissa DTA extensions är inte längre i bruk . Världsbanken driver den stulna Initiative Asset Recovery. Data i detta system hölls i filer med DTA filändelsen . Men systemet använder inte längre denna filändelse . Som ett annat exempel , var en tidig databasmiljö kallas PC – fil . Detta var ett DOS – baserat system som lagrade data i filer med DTA filändelsen .
Global Positioning System Logs

Soaring Pilot Software producerar ett program som syftar vid piloter glidflygplan . Detta program kontrollerar regelbundet den Glider in – flight läge . Positionen Uppgifterna hämtas från GPS . De inspelade platser sparas i en loggfil som har en DTA förlängning .
Spelrelaterade filer

” Hidden and Dangerous ” är ett dataspel baserat kring scenarier av militära manövrar under andra världskriget . Spelet använder DTA filändelsen för en komprimerad arkivfil . Ett annat spel – relaterade genomförande av DTA filändelsen genereras av Atari Jaguar spelkonsol , där DTA -filen innehåller en binär bild av spelets datamängd .

Lämna ett svar