De olika funktionerna i VoIP

Inom de senaste åren , har Voice over Internet Protocol , eller VoIP , blivit allt populärare . Företag ägnas åt VOIP som Skype och Vonage tillåter användare att placera telefonsamtal från datorer till fasta telefoner via Internet . Använda Internet för att göra lokala och långväga telefonsamtal kan du spara pengar på din månatliga telefonräkning . VOIP är attraktivt för många på grund av dess stora antal funktioner . Varje dator eller företag med en Internet-anslutning kan använda VOIP . Videokonferenser

Många företag och privatpersoner att hitta de sociala funktioner som erbjuds av VoIP-leverantörer lockande . Eftersom VoIP använder Internet som ett medel för anslutning , finns flera andra medier för kommunikation såsom videokonferenser , ofta i kombination . Videokonferenser låter användare från olika platser att vara närvarande som om de alla sitter tillsammans i samma rum . Användare kan ange vem som kan ansluta till den särskilda konferensen och även dela grafik , bildspel och affärsmodeller . Vissa företag använder VOIP videokonferenser som ett sätt att interagera med sina kunder .
Hitta mig , följer mig

annan populär social funktion är vad voip leverantörer kallar ” Find Me , Följ mig . ” Denna funktion låter anställda att resa och ändå ta emot telefonsamtal som om de sitter vid sina skrivbord . Detta fungerar eftersom VOIP ansökan vidarebefordrar samtal till närmaste tillgängliga telefon av den anställde som försöker nås . Programmet söker tips om var den anställde är placerad genom att söka igenom terminal log – in historia och arbetsscheman . Detta tillför välbehövlig flexibilitet på arbetsplatsen .
Auto Attendant

vissa VoIP-operatörer erbjuder en funktion som kallas ” Auto Attendant . ” Denna funktion hjälper till att organisera stora mängder information , t.ex. kataloger som innehåller information om anställda, avdelningar och anknytningsnummer . ” Auto Attendant ” ger också användaren möjlighet att ange om de vill ha ett förinspelat meddelande eller musik att spela till kunder som väntar på is . Telefonsamtal kan också överföras till andra avdelningar eller telefoner beroende på destination för samtalet .
Konvergens

Många VoIP-leverantörer erbjuder en funktion som kallas ” Konvergens ”. Denna funktion gör olika former av kommunikationen för att arbeta tillsammans för att anmäla en person som de har ett samtal som väntar . Till exempel , om du har klivit ut ur kontoret och gick in i postrummet , kommer systemet att meddela dig via en webb – aktiverad enhet någonstans i postrummet . Denna funktion är kompatibel med nästan alla webb – aktiverade enheter vilket gör det till en attraktiv lösning för företag eller hem .

Lämna ett svar