Datorservice Tekniker

Dator reparation kan bli dyrt om du hyr en reparatör för att göra din grundläggande datorarbete . Om du inte är utbildade om tekniker och alternativ hårdvara och kostnader , kan din dator reparation hamna kostar mycket mer än nödvändigt . Lära sig några grundläggande tekniker för att utföra hemma kan spara tid och pengar genom att förhindra resor till reparation tech för enkla lösningar . Framställning

Kontrollera att de enheter som du vill använda är påslagna . Om de inte är påslagna , kontrollera att se om du ansluter dem och vända dem på löser problemet . Om den inte gör det , stänga och dra ur datorn och sedan kontrollera anslutningarna av ledningarna inuti och utanför datorn , särskilt de som är anslutna till den hårdvara du vill felsöka .
Kontrollera skador

När datorn är urkopplad , titta i det för bevis för att dina sladdar eller hårdvara har överhettats eller skadats . Telltale tecken på allvarlig överhettning inkluderar smält material eller brännmärken . Du kanske upptäcker att en sladdens hölje har slitit igenom , lämnar trådarna öppna och utsatta . Andra tecken som kan tyda på ett problem inkluderar kinked trådar , trassliga sladdar eller feljusterade eller bucklig hårdvara .
Kontrollera Software Problem

Ett stort antal datorproblem är problem med programvara såsom virus , konflikter programvara eller out-of – date programversioner . Kontrollera att de drivrutiner du använder är up-to -date , och scanna datorn med en ansedd virus – kontroll för att kontrollera om virusinfektioner . Vissa ansedda virus – scan företag som erbjuder ett fritt program inkluderar AVG , Kapersky och Trend Micro .
P Det är en bra idé att dubbelkolla virusskydd genom att söka på namnet på viruset eller filen som sägs vara smittade innan healing eller ta bort program . Ibland , virusskydd tagga felaktigt systemfiler som virus när de faktiskt behövs för att fungera , och ta bort dem kommer att orsaka fler programvaror frågor .
Kontrollera maskinvaruproblem

Du kan använda datorns hårdvara chef att söka efter problem med ditt system hårdvara , men det är inte alltid det bästa sättet att få all relevant information . För mer information om ditt system , installera ett gratis verktyg systeminformation såsom hwinfo att skanna information och status för ditt system hårdvara . Se Resurser för en nedladdningslänk hwinfo .

Oavsett vilken systeminformation programvara du väljer , gör en grundlig kontroll på rykte av programvaran och nedladdningen säljaren att kontrollera att programvaran är fri från spyware och virus . Du kan hitta information om programvara eller försäljare genom att söka deras namn på tech forum . Du kommer ofta att hitta sidor med klagomål om virus i unreputable programvaran . Du kan göra samma sak med nedladdningen säljaren att hitta listor med information om säljarens virus och spionprogram politik , samt klagomål från användare om problem med leverantörens programvara .
Underhåll

Håll din dator ren och fri från damm för att undvika överhettning dina hårdvarukomponenter . Du kan använda tryckluft för att spränga dammet ur svåra att nå platser i din dator . Närhelst det är möjligt , använda extern hårdvara , till exempel en extern DVD-enhet eller en extern hårddisk , vilket kommer att minimera den interna värme och påfrestning på din dator .
Köpa Replacement Hardware

Beroende på var du köper din dator delar , kan hårdvara priserna varierar med stor marginal . För att undvika att betala för mycket för hårdvara , ta online-resurser med priset hårdvara jämförelser för att få en uppfattning om ett rättvist pris för din hårdvara . Se alltid till att en rabatterad maskinvara är helt kompatibelt med din dator innan du installerar den . Addera

Lämna ett svar