Dator Roliga fakta för barn

För lärarledd undervisning , hemuppgifter eller bara för skojs skull , kan barnen lära sig intressanta fakta om datorer . Historien om datorn , hur datorer fungerar och hur Internet fungerar med datorer tillåta barn att upptäcka begynnande tekniken världen . Dessa fakta ger ett underlag för att fördjupa kunskapen om datavetenskap . Den första datorn

Eftersom det fanns alla typer av objekt som kan klassificeras som en dator , är det svårt att sätta fingret på när den första datorn skapades . Den första datorn som var programmerbar skapades mellan 1936 och 1938 av en man vid namn Konrad Zuse i Tyskland . Denna dator kallades en Z1 , och det sägs vara den första elektriska binära operativsystem dator .

Datorer på 1940-talet var mycket stora , fyllning
Computer Funktion Fakta upp hela rum . De tog stora mängder el för att köra och beräkna uppgifter . I början datorerna gavs enkla uppgifter att utföra , som att lägga till siffror tillsammans eller flytta information kallas ”data” från ett område till ett annat .

En dator idag kan bearbeta miljontals beräkningar och instruktioner som är lagrade i ett Central Processing Unit eller CPU . Detta gör datorer snabbare , göra program som spel eller Internet lättare att komma åt . Datorer är mycket mindre i storlek också. Många av dagens telefon görs till mini – datorer som du kan bära med dig .
Datorprogram Fakta

Datorer verka på ett språk för att tolka de uppgifter eller problem människor frågar en dator att göra . Medan data matas in och lagras på en dator , är det meningslöst utan ett sätt att komma åt den . Programvaran finns olika typer av program som inrättats för att organisera och komma åt den begärda informationen . En dator programmeringsspråk talar om för datorn vilken information att komma i programvaran . General Purpose System Simulator , eller GPSS , C + + och programmering Logic , eller mer känd som PROLOG , är alla exempel på datorspråk .
Datorer och Internet
Datorer

kan dessutom kommunicera med andra datorer med internet . Internet började 1969 som en del av Förenta staternas försvarsdepartement . Det var främst används för att kommunicera mellan andra datorer över nätverk . Eftersom denna forskning fortskred , blev det enkelt att dela information och resurser i landet .

Tekniken av Internet har vuxit ur Förenta staternas regering och används över hela världen idag . Som av 2010 , är det en fri resurs och styrs inte av något företag .

Lämna ett svar