Återställa RAM på en MacBook

The random access memory , eller RAM i din Apple MacBook erbjuder en plats för datorn för att lagra alla data som används av program som körs och processer . Genom att lagra data i RAM , kan din dator kan köras mycket snabbare och mer effektivt eftersom data kan lagras och hämtas mycket snabbare än den kan från hårddisken . De data som lagras i minnet anses volatila , vilket betyder att det är upprätthållas bara så länge som datorn är på . På grund av detta , för att återställa ditt RAM , behöver du bara starta om datorn . Instruktioner
1

Spara alla filer som du har öppna så att du inte förlorar några data . Öppna filer lagras i RAM , så alla ändringar du har gjort sedan du senast sparade den till disk försvinner under återställningen .
2

Stäng alla öppna program, inklusive webbläsare , mediespelare och verktygsprogram . Ingenting ska visas på MacBook -skärmen förutom skrivbordet .
3

Tryck på strömbrytaren på datorn . Ett litet fönster som frågar om du är säker på att du vill stänga kommer att dyka upp . Klicka på ” Starta om . ” Datorn kommer att stängas av , återställa RAM , och omedelbart slå igen .

Lämna ett svar